Saa tuttavaks Eesti noorte Netiketiga!

Kuidas väljendada oma mõtteid digitaalses keskkonnas nii, et keegi end puudutatuna ei peaks tundma? Millised peaksid olema e-suhtluse reeglid õpetajate, klassikaaslaste ja sõprade vahel? Nüüd on kõikidel Eesti koolidel võimalus end sel teemal väljendada ning aidata kaasa Eesti kooliõpilaste internetietiketi ehk Netiketi loomisele. Parimad võistlustööd saavad premeeritud magusate auhindadega. Tutvu võistluse reeglitega siin.

Samsungi Tulevikukool on koostöös Tartu Ülikooli, Riigi Infosüsteemi Ameti, HITSA ja paljude teiste partneritega ellu kutsunud ainulaadse projekti ehk Eesti esimese noortele mõeldud veebipõhise etiketi. Netikett on 2019/2020 aastal toimunud võistlus, mille käigus loodi hea tööriist õpilastele, et arendada oma digioskusi, sealhulgas digitaalset käitumist ja e-kommunikatsiooni, saada infot internetiturvalisuse, privaatsuse ning autoriõiguste kohta. Info Netiketi kohta on saadetud kõikidele Eesti koolidele, et teadmine digimaailmas toimetamise headest tavadest jõuaks iga Eesti kooliõpilaseni.

Võistlusele oodati osalema kõiki Eesti 9.-12. klassi õpilasi, kutsekoolide õpilasi ja nende juhendajaid. Eesmärgiks oli koguda lahedaid võistlustöid erinevatel digiteemadel.

Võitjameeskonna kõik liikmed said auhinnaks Samsung Galaxy A80 nutitelefoni, teise koha saavutanud meeskonna kõik liikmed Galaxy Watch Active 2 nutikella ja kolmanda koha saavutanud meeskonna kõik liikmed Galaxy Buds kõrvaklapid ja pääsmed Megazone keskusesse.

Võistluse täpsemad tingimused leiad siit: https://digitaalneiq.ee/tingimused/

Netiketi konkursile esitatud töid hindas žürii, millesse kuulusid Egle Tamelyte Samsungi Tulevikukooli projektist, HITSA projektijuht Kristine Asu, Study in Estonia juht Eero Loonurm, Tartu Ülikooli sotsiaalmeedia lektor Maria Murumaa-Mengel, Netiketi võistluse patroon. Programmi formaadi ja osalemistingimused leiad aadressilt https://digitaalneiq.ee/tingimused/.